Jak tak wędruję po blogach to zbieram apetyt na te Wasze pyszności ...;) Apetytu mi narobiłyście co niemiara tymi jesiennymi smakołykami ;)
Postanowiłam że i ja podzielę się z Wami moim ( a dokładniej mojej koleżanki) przepisem.
Ciasto jest pyszne, łatwe i szybkie ;) Więc ma wszystko co do mnie przemawia kiedy podejmuję decyzję o pieczeniu ;) A musicie wiedzieć dziewczyny kochane że zdarza mi się to niezwykle rzadko... ale może teraz kiedy jestem tu z Wami to moje wypieki kulinarne będą rozkwitać ;)
A więc zaczynamy !
Całość wkładamy do piekarnika na 40 min na 160 stopni.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem ;)
I tak jak obiecałam: szybkie, łatwe i ... to oceńcie same ;)
Życzę SMACZNEGO !!! Laurentino
Postanowiłam że i ja podzielę się z Wami moim ( a dokładniej mojej koleżanki) przepisem.
Ciasto jest pyszne, łatwe i szybkie ;) Więc ma wszystko co do mnie przemawia kiedy podejmuję decyzję o pieczeniu ;) A musicie wiedzieć dziewczyny kochane że zdarza mi się to niezwykle rzadko... ale może teraz kiedy jestem tu z Wami to moje wypieki kulinarne będą rozkwitać ;)
A więc zaczynamy !
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 7 łyżek oleju
- 3 jabłka drobno pokrojone
Całość wkładamy do piekarnika na 40 min na 160 stopni.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem ;)
I tak jak obiecałam: szybkie, łatwe i ... to oceńcie same ;)
Życzę SMACZNEGO !!! Laurentino
Rzeczywiście mało skomplikowany przepis ;)
OdpowiedzUsuńchętnie się dowiem, czy warjacje z innymi owocami są dozwolone.
Pozdrawiam
Oczywiście że tak ;) Myślę jednak że w przypadku owoców bardzo soczystych może nie 7 łyżek oleju a np. 6,5 łyżki ;)
OdpowiedzUsuńJa dziś zaszaleję z gruszkami ;)
Smacznego !!!
więc i ja się skuszę. Właśnie szukałam jakiegoś szybkiego i smacznego przepisu na ciasto z jabłkami :) . Napisz jeszcze proszę jakie wymiary foremki.
OdpowiedzUsuńPozdrowionka
Prosty ten przepisik.Może jutro zrobię.takie cieplutkie bym zjadła....
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Ta foremka akurat jest nieduża bo 30x20 cm ale zawsze można podwoić produkty na większą ;)
OdpowiedzUsuńZrobiłam dzisiaj Twoje ciacho.Jest pyszne!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Swietny przepis, musze koniecznie go wyprobowac.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam goraco.
Witaj. !!
OdpowiedzUsuńJuż się zakotwiczam u Ciebie.Dodaje Cie do ulubionych. Przepis na ciasto zapisuję do moich kulinariów i zaczynam podczytywanie.
Biała farba jest bardzo "niebezpieczna"......:))))))
Pozdrawiam Patti.
Po zapachu ciasta tutaj doszłam, ale apetycznie wygląda! Zdjęcia ogródka - a właściwie jego przemiany - super- za dalszą walkę trzymam kciuki!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Znalazłam Twój blog wczoraj i mam prawie cały przeczytany. Zrobiłam ciasto wg. Twojego przepisu - moja mama powiedziała, że nie wyjdzie mi ciasto. Dziwne, ale wyszło :p Wyszło przepyszne!!! Dawno takiego dobrego jabłecznika nie jadłam, jak dla mnie trochę za słodkie, ale następnym razem dodam mniej cukru. Pachniało w całym domu...
OdpowiedzUsuń